Undgå rygsmerter som mor til tvillinger

1 min at læse

mor til tvillinger

Som kvinde må man gå igennem en masse kropslige forandringer når man bliver gravid, det er ikke kun nok at skulle døje med hormonelle forandringer, risici for dårlig hud, humørforandringer og endda også smerter i forbindelse med mulig bækkenløsning. Dog er der noget man ikke kan komme udenom som gravid, hvilket er at man ofte bliver nødt til at tage lidt ekstra kilo på, for at ens kommende barn har det godt og vokser som det skal, dog man kan sagtens undgå rygsmerter som mor til tvillinger, især efter barnet et kommet til verden.

Det giver naturligvis sig selv, at der er en del at bære rundt på, når man som mor til tvillinger bliver forkælet med ikke blot én, men to små guldklumper, der hurtigt tager på i vægt. Men for at disse små pus skal tage på i vægt, skal de naturligvis fodres af nogle gange om dagen, hvilket kan være noget af en udfordring, hvis man vil passe på sin ryg. Meningen med en ammepude er naturligvis at denne skal støtte moderen mens hun ammer, således at ens ergonomiske stilling er så korrekt som muligt, selvom man har en baby liggende på armen.

En tvillinge ammepude sikrer en god stilling i forbindelse med amning

Det kan være problematisk at finde en behagelig stilling, når der er to små der skal ammes på samme tid, hvilket ofte er problematikken som mor til tvillinger. Når først babyerne ligger godt er det ikke ensbetydende med at moderen sidder godt, hvilket kan give mange rygsmerter i længden, så man udover bleer, vådservietter, babytøj og alt det andet også skal betale for massage eller kiropraktor. En tvillinge ammepude kan afhjælpe mange af de problemer, man som mor til tvillinger kan løbe ind i, i forbindelse med amning. Det giver naturligvis sig selv, at en tvillinge ammepude er en del større og dyrere end en almindelig ammepude, dog bør man ikke gå ned på udstyr som mor til tvillinger, da man stadig skal huske at passe på sig selv og ikke overbelaste sin krop unødigt i længden.

Det er ikke nødvendigt med to af alt, bare fordi man får tvillinger

Der er ingen grund til, at man som mor til tvillinger går ud og køber to af alting, ingen mor ved deres fulde fem, ville f.eks. købe to barnevogne fordi man venter tvillinger – derfor er der ingen grund til at få to ammepuder. Hvis man som nybagt mor til tvillinger tror, at man kan sidde behageligt med en almindelig ammepude, eller tror man kan spare noget ved at købe to almindelige, fremfor en tvillinge ammepude, kommer man hurtigt til at indse, at man tog fejl. Amning kan tage lang tid, og har man to små børn, der måske ikke bliver færdige samtidigt kan det være irriterende og smertefuldt at sidde i en dårlig stilling og vente på efternøleren. Derfor anbefales det, at man som mor til tvillinger køber en tvillinge ammepude med det samme, fremfor at vente.