Udskift dine gamle tørretumblere og spar penge

2 min at læse

tørretumbler med kat

I disse tider er der masser af snak om hvordan man bedst kan spare på elektriciteten for på bedst mulig vis at skåne klimaet. Trenden er bred og man hører efterhånden ordene ‘miljøvenlig’ og andet lignende mange steder. Mange har det dog nogle gange svært ved at skulle ændre deres vaner og rutiner: de vanlige spor og mønstre, som man har bevæget sig i så lang tid. Ideen om simpelthen at kunne være mere skånsom overfor miljøet uden at skulle ændre sine grundlæggende vaner, lyder for mange til at være en ideel løsning – og næsten for godt til at være sandt. Det er det også, og der er grænser for hvad man kan gøre uden at ændre sine huslige vaner i hverdagen, men mange vil alligevel overraskes over hvor meget man kan forandre ved ganske enkelt at udskifte sit udstyr til noget som er mere energibesparende. I så fald behøver man ikke at gøre noget anderledes, men man har derimod blot udskiftet den teknologi som man omgås med i dagligdagen. Er denne teknologi miljøbesparende, er man kommet et langt stykke af vejen.

Prisen betaler sig hjem over tid

Mange vil dog mene at de ikke har råd til de nye tørretumblere og forsøger at holde sig til de gamle. Utallige forbrugseksperter peger dog på, at det kan betale sig i det lange løb at investere i nogle maskiner som man ofte bruger i dagligdagen. Og årsagen er jo simpel nok: hvis den nye tørretumbler er mere energibesparende, så vil man spare på elektriciteten hver eneste gang man benytter det. Er tørretumbleren således et af slagsen, som man ofte har ved hånde, f.eks. ens tørretumbler, vaskemaskine eller køleskab, kan der i det lange løb være rigtigt mange penge at spare, til trods for at indkøbet ved første øjekast er en investering. Selvom den nye tørretumbler er dyr, kan man måske blot regne ud hvor lang tid der vil gå før at pengene er tjent hjem igen. Man kunne eventuelt beregne besparelsen for hver gang man tørrer sit tøj, og så indsætte beløbet i et exel ark alt efter hvor hyppigt man skal vaske, hvilket ofte er ganske tit for eksempelvis en børnefamilie. Dette er ikke det store besvær, og man vil pludselig kunne se hvor længe der går før at investeringen er tjent hjem – og derfra er besparelserne på elektriciteten blot fortjeneste. De fleste husejere eller lejere vil uden tvivl kende til den store elregning som af og til dukker op – og ofte uventet, så det bliver i denne optik tydeligt hvor store fordele der kan være i at skære ned på denne front.

En god samvittighed – og en billigere regning

Forskellige tal ved diverse undersøgelser viser at gennemsnitsdanskeren kan spare flere tusinde kroner om året ved at lave sådan en udskiftning, så længe der er apparater som oftest er i brug. Når det gælder dem, der bruges i køkkenet eller til tøjvask er det oftest reglen at de ved en normal børnefamilie er ganske hyppigt i drift. Men især for de strømslugende apparater kan der være fordele – se f.eks. køleskabet, som hele tiden er i drift. Men også tørretumleren, som tidligere blev nævnt, har ofte mange år på bagen hos den almindelige husejer. Det vigtige her er bare at sørge for at købe den rigtige, så derfor er det en god ide at læse tørretumbler test inden man vælger den tørretumbler man gerne vil købe.

At kunne spare penge på elregningen samtidig med at man kan have bedre samvittighed overfor miljøet, er en kombination, som de fleste vil være tilfredse med. Og det er efterhånden også tydeligt, at disse muligheder bliver flere og flere.