Spil Lotto og drøm om millionerne

2 min at læse

Tænk hvis du vandt… sådan lyder reklamen for det evigt populære spil Lotto, og det her med at blive tabt i tankerne om hvad man egentlig ville gøre hvis man vandt den store gevinst er nok noget de fleste af os har prøvet. For tænk hvad man kunne – ny bil, nyt hus, en god lang ferie. Mulighederne er jo nærmest uendelige når man har 10 millioner gode danske kroner.

Her kan du læse lidt om Lotto og hvordan det hele startede…

Hvad er lotto?

Lotto er faktisk et italiensk ord, og det stammer helt tilbage fra det 15 århundrede hvor man fandt på spillet. Det var nemlig sådan at man i byen Genova havde det sådan at der var nogle politiske pladser man trak lod om. Så man havde en hat hvor der var 90 navne i, og så trak man så de 5 man skulle bruge (tænk i øvrigt hvis det var sådan det var i dag, og at ministrene blev valgt tilfældigt – det ville være et underligt syn). Nå, men folk i Genova havde ikke så meget sjovt at gå op i dengang, så de fandt ud af at det ville være sjovt at lave væddemål om hvilke navne det var der blev trukket ud, og så begyndte de ellers at spille på det.

Nå, men så skete der hverken værre eller bedre end at der var nogen der på et tidspunkt fandt ud af at man ikke behøvede vente til næste gang der skulle vælges nye politikere – man kunne jo bare skifte de 90 navne ud med 90 tal og så trække 5 af dem, og så var Lotto født.

Lotto blev hurtigt meget populært. Dels blandt folk som jo synes det var rigtig sjovt at have noget at gå op i og noget at spille på, og dels blev det populært blandt konger og fyrster som var dem der havde lov til at lave lottospillet. Lotto er nemlig en stjernegod forretning, så det var en god indtægtskilde for dem.

I Danmark har vi også haft forskellige lotterispil op igennem historien, men det Lotto vi kender i dag kom til i 1989, og har altså lige haft 25 års jubilæum.

Den mest populære trækning er den der er lørdag, men sidenhen er der også blevet udvidet med en trækning om onsdagen hvor man trækker en stor pulje for alle de nordiske lande og med dertil store gevinster.

Ligesom det var dengang i 1400-tallet er Lotto stadig en rigtig god forretning. Det er kun omkring 45 procent af alle indtægterne der bliver betalt tilbage og det betyder altså at indtjeningen er ca. lige så meget som der bliver betalt. Og når nu der bliver givet gevinster for mange millioner hver eneste lørdag må det siges at være meget godt.

Lotto bliver udbudt af Danske Spil som er eget 80 procent af staten og af to idrætsforeninger der har 10 procent hver. En stor del af overskuddet går til støtte til det danske foreningsliv, og det er en stor hjælp til mange små og mellemstore frivillige foreninger – og et noget bedre formål at bruge overskuddet på end det de italienske fyrster gjorde.

Hvis du gerne vil være med til at spille lotto er det nemt at komme i gang. Du skal bare gå ind på nettet eller ned i din lokale kiosk. Så kan du vælge en kupon hvor du selv vælger hvilke tal du tror kommer ud, eller du kan lade dem blive valgt tilfældigt. Det er nemt og simpelt, og så kan du også være med til at drømme dig langt langt bort med en masse millioner på bankkontoen.