Sådan spiller du på NBA

2 min at læse

Siden basketball spillet blev opfundet i Canada for mange, mange år tilbage, har sportsgrenen taget verden med storm og er blevet en af de mest populære, underholdende af slagsen.

Sportsgrenen følges trofast af flere millioner mennesker kloden over – især den amerikanske basketliga, NBA, der er den mest berømte inden for basketball brancen.

På samme tid er betting på basketball blevet en stigende trend inden for de seneste årtier, og de forskellige bookmakere på betting markedet tilbyder derfor en bred vifte af væddemålstyper – hvis du er interesseret i at spille på NBA og lære mere om betting teknikker, bør du læse videre nedenfor. 

Mere om NBA 

National Basketball Association begyndte i 1946 med bare 11 hold. I løbet af de seneste 60 år er ligaen dog vokset og indeholder nu 30 hold fra hele det nordamerikanske kontinent. 

Konkurrencen er i dag delt op i Western og Eastern Conference. Hvert hold i NBA spiller en regulær sæson på 82 kampe (41 hjemmekampe og 41 udekampe), der til sidst ender i en række afgørende Conference finaler. Cleveland Cavaliers er de forsvarende mestre fra 2015/16 sæsonen. 

Forskellige væddemålstyper

Der findes mange forskellige typer væddemål på NBA – for eksempel kan man hos bet365 spille på kampresultater, resultatet af en enkelt quarter, hvilket hold der først scorer 20 point, og meget mere.

For at få lidt mere overblik, nævner vi her tre af de mest anvendte betting strategier, man kan tage i brug for at opnå størst mulig gevinst. 

Underdogs hold

De mest populære NBA hold er Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors og Toronto Raptors. Vil man have større chance for at  vinde på ens odds, er det mest naturligt at spille i disses hold favør. 

Men vælger man at spille på underdogs hold, som ikke har gode chancer for at vinde ifølge bookmakerne, har man mulighed for at få en større gevinst i hus, hvis oddset på underdog holdet skulle vise sig at holde stik. 

Det handler om at finde en kombination mellem at spille på underdog hold og favorithold. I situationer, hvor underdog holdet rent faktisk kunne have mulighed for at vinde, er det altså med at slå til. 

Spread betting

Spread betting er den mest populære form for betting på basketball. ​Spread Betting er en særlig form for Over/Under-spil. Et typisk scenario i Spread Betting på NBA er, at man spiller på antallet af scorede point i en kamp. Altså i stil med at man spiller på, at der scores flere end fx 180 point i en kamp, er et ganske almindeligt Over/Under-bet.

Et eksempel kunne være: Los Angeles Lakers -5.5 mod Boston Celtics +5.5.

Det betyder, at at hvis du spiller på, at Lakers slår spreadet, ja, så skal de vinde med mere end 5.5 points. Med andre ord, så skal deres sejrsmargin være 6 point eller større. Hvis du derimod spiller på, at Celtics dækker deres spread, så skal de vinde kampen eller tabe med maksimum 5 points.

Spil på ligaresultater

Hvis man gerne vil gøre det så simpelt som muligt, kan man også vælge at spille på mere overordnede ting, såsom hvilke hold fra hver Conference, der når i finalen, eller hvilket hold, der vinder NBA sæsonen 2016/17, eller hvem der bliver topscorer i henholdsvis Eastern og Western Conference. 

BULLS-BLAZERS live streaming Nba” (CC BY 2.0) by BasketStreaming