Sådan kan du få læst flere bøger

1 min at læse

læse bøger

Der er mange, som drømmer om at have tid til at læse flere bøger. På internettet, i aviser og gennem bogmagasiner læser og hører man jævnligt om alle de fantastiske og spændende bøger, der netop er udkommet. Listen bliver hurtigt lang, og fylder man den ligeledes med klassikere, som bare skal læses, kan det være svært at gennemskue, hvordan man skal finde tid til at nå dem alle. For nogle bliver opgaven næsten uoverkommelig, og som resultat får man slet ikke læst. Men det behøver slet ikke at være så svært at komme igennem listen. Med et par simple tips kan du hurtigt og nemt få tid til at læse dine bøger, selv hvis du ofte har travlt.

Gør det til en rutine at læse bøger

Der er mange, som har travlt. Der er arbejde, der er studier, og måske er der børn, som skal passes og underholdes. For mange efterlader det ikke mange timer til fordybelse i en god bog, og det er en skam. Skal man have tid til læsning i sin fritid, kan det hjælpe af gøre bøgerne til en del af den daglige rutine. Plejer du at have god tid om morgenen, er det er oplagt chance til at få læst lidt her. Kombiner din morgenkaffe med 20 eller 30 sider i en bog, og du kan strege en bog fra din liste en gang hver fjortende dag. Tager du offenligt transport til skole eller på job, er her også en oplagt mulighed for at få skubbet lidt læsning ind. I Japan møder man ofte folk i undegrunden med en bog i hånden, og der skulle ikke være noget i vejen for, at danskerne kan følge denne trend. Samtlige værker udgives i en paperback version, så det er bare med at putte en i tasken, når man forlader sit hjem. Fortrækker du at læse om aftenen, er der her flere muligheder. Sluk for Tvet i en time eller to, og du vil bliver overrasket over, hvor hurtigt bunken af ulæste bøger svinder.

Lav din egen bogliste

Der findes mange bud på, hvilke bøger man bør læse. Anmeldere, eksperter og venner slynger navne på bøger til højre og venstre, men det skal ikke nødvendigvis diktere dine læsevaner. I stedet for at føle sig tvunget til en kamp med bøger med særlige mærkater, kan du vælge bøger baseret på dine interesser. Hos Gyldendal kan du holde dig opdateret med de nye bøger og genudgivelser af klassikere. Du kan her få et godt overblik over hvilke bøger der er aktuelle netop nu, og sætte dem på din bogliste. Hvis du efter en måned eller to mister interessen for en bestemt bog, er det ingen skam at rykke den nederst på listen. En af de bedste metoder til at finde tid til at læse, er at vælge bøger, som gør dig motiveret til at stå tidligt op, tage bogen med i toget eller at slukke for film og tv-serier om aftenen.