Sådan vælger du den rigtige badedragt

1 min at læse

ny badedragt

Inden længe er det sommerferietid, og det betyder for manges vedkommende lange, skønne dage ved poolen er på stranden. Om sommeren findes der intet bedre end afslapning i solen og følelsen af at beholde badetøjet på hele dagen. Er du på udkig efter en ny badedragt, inden sommersæsonen for alvor er over os, så er der et par gode overvejelser, du bør hav med, når du vælger.

Sporty eller pæn?

Badedragter fås i mange forskellige afskygninger og typer. Overordnet kan man måske skelne mellem den sporty og den lidt pænere badedragt. Dermed ikke sagt, at en sporty badedragt ikke kan være pæn, men her er der ofte fokus på de praktiske elementer, mens den pæne badedragt ofte har mere pynt, og hvor fokus er mere på, at den skal være pæn, end at den skal være praktisk.
Afhængigt af hvad du skal bruge din badedragt til, kan både den pæne og den praktiske badedragt være et godt valg. Skal du på en aktiv ferie med forskellige sportsaktiviteter eller lignende, eller dyrker du svømning som en sportsgren i din fritid, er det bestemt mest oplagt at vælge en sporty model med et praktisk og strømlinet design. Har du derimod mest planer om at dase på lækre sandstrande og slentre rundt i det lokale område, giver en lidt pænere model måske mening for dig.

Særlige behov?

Når først du har overvejet, om du skal have en sporty eller pæn badedragt, eller om du vil forsøge at finde en model, der lidt kombinerer de to, kan du overveje, om du har nogle særlige behov, som din badedragt skal opfylde. Det kan eksempelvis være, at du er gravid og derfor har brug for en badedragt, hvor der er plads til den voksende mave.
Der findes heldigvis mange badedragter, som er designet specifikt til gravide. I disse badedragter er der lavet ekstra elastik omkring maven, så dragten kan passe dig igennem en stor del af din graviditet, ligesom der er indsat støtte til mave og barn, så du kan føle dig komfortabel og godt tilpas, når du opholder dig i solen eller boltrer dig i vandet.
I mange tilfælde er det muligt at benytte en ganske almindelig badedragt de første måneder af graviditeten, fordi badetøj som oftest er fremstillet af meget elastiske materialer. Men har du planer om at skulle ud af svømme i graviditetens senere måneder, får du brug for et særlig badedragt til formålet.

Overvej en bikini

Kan du ikke helt finde ud af, hvilken badedragt, der er den rette for dig, kan det skyldes, at en bikini i virkeligheden er det rette valg. Skal du på ferie til et solrigt sted med høje temperaturer, kan det bestemt være værd at overveje en bikini i stedet. Det kan både være mere komfortabelt på grund af varmen, og så efterlader en bikini også i mindre grad end en badedragt mærker, når huden først begynder at blive brun af de mange timer i solen.