Sådan får du mere selvstændighed som ældre borger

1 min at læse

selvstændighed

Der er ingen tvivl om, at når man bliver ældre, så bliver det hele lidt sværere. Man bevæger sig lidt langsommere, mens verdenen omkring en bevæger sig lidt hurtigere,
Og det er bare naturens gang! Desværre kan det føles som om, at man bliver efterladt på sidelinjen. Med gode hjælpemidler, så behøver det dog ikke være sådan. Netop derfor kan du nedenfor finde 4 hjælpemidler, som kan give dig mere selvstændighed. Vil du så et endnu større udvalg, så bare klik her.

Gribetangen er simpel og smart

Man kan lidt føle sig som en lusket kriminel med gribetangen, men dette værktøj er rigtigt smart, til når du sidder derhjemme.
I stedet for, at du skal rejse dig op, når du sidder eller ligger godt, så er det meget nemmere at have tangen ved dig og så gribe fat i, hvad end du har brug for.
Er det brilleetuiet? Eller måske slikket på bordet? Uanset hvad, så kan du hive det hele til dig, uden at du skal anstrenge en eneste muskel, hvis bare du bruger gribetangen!

Det hævede toiletsæde mindsker presset på dig

Når naturen kalder, så skal man selvfølgelig gå på toilettet. Desværre er mange moderne toiletter placeret rigtigt lavt nede – det er måske godt for børnene, men når ældre knæ skal op igen, så kan de godt vakle.
Som senior skal du da have det hævede toiletsæde! Konceptet er simpelt. Du placerer sædet ovenpå det naturlige toiletsæde. Så skal du ikke så langt ned at sidde som normalt, og derudover, så er der håndtag med på siden, så du nemmere kan trække dig selv op,
Så behøver du ikke bekymre dig om at bede andre om hjælp, for nu er det lettere end nogensinde før.

Kom mere ud med rollatoren

Når man skal have frisk luft som senior, så kan det nogle gange ende med, at man skal have en gangmakker med, så man altid har en person at læne sig op ad.
Men med en rollator, som du kan finde på www.hok.dk, så bliver det lettere end nogensinde før. Dette hjælpemiddel lader dig nemlig opnå støtte på din gåtur, uden at du skal løfte det op hele tiden, som man ellers skal med mange stativer!

Luppen med lys lader dig se som på ny

Få ting kan føles mere irriterende end at skulle bede en anden person om at læse noget op for en, fordi man ikke lige selv kan se det så godt, som man gerne ville.
Med en håndlup med lys, så bliver dette dog lettere end nogensinde før. Så kan du nemt tage luppen og føre den over passagen i bogen eller ordet i krydsorden, som har drillet. Med indbygget lys, så er der faktisk også mulighed for at udnytte dit nye supersyn på alle tidspunkter af døgnet. Lad ikke mørket stoppe dig fra at blive mere selvstændig end nogensinde før!