Overvejelser før køb af ny vaskemaskine

2 min at læse

Hvis du skal ud at have en ny vaskemaskine er der en række overvejelser du skal gøre dig, og det kan godt være lidt af en puslespil at finde ud af hvordan det hele fungerer. Derfor får du her nogle af de ting du kan overveje at kigge på inden du køber din nye maskine:

Skal du overhovedet havde en ny vaskemaskine?

Det første spørgsmål man selvfølgelig bliver nødt til at stille sig selv er hvorvidt det overhovedet kan betale sig at købe en ny maskine. En tommelfingerregel er at hvis den vaskemaskine man har nu er mere end 10 år gammel kan det nok godt betale sig at skifte den ud, i hvert fald baseret på hvad man sparer i el og vand, mens at nyere modeller kommer lidt at på hvor meget den man har nu bruger, og hvor god en model det er.

Man kan også overveje om man overhovedet skal have en vaskemaskine eller om det måske bedre kan betale sig at bruge møntvaskerier eller måske et fælles vaskerum i ejendommen. Her er der også en god tommelfingerregel, og den siger at hvis man har børn så er det simpelthen så rart at have en vaskemaskine. Det kan godt være at det streng taget ikke kan betale sig økonomisk, men den frihed man får af at kunne sætte en vask over når man vil, den frihed der kommer i at kunne vaske med det samme når der er noget der er løbet gennem bleen, den frihed er ubetalelig. På den anden side er unge studerende og andre der bor i deres egen leglighed, og her vil det som regel ikke kunne betale sig med sin egen vaskemaskine hvis der er et fælles alternativ.

Hvor skal man købe sin vaskemaskine henne?

Der var en gang hvor man bare gik ned i den nærmeste Elgiganten og bestilte sin maskine, men det har ændret sig lidt nu. I dag har man nemlig fået helt nye muligheder når det kommer til nethandel, og det betyder at man som regel kan få tingene billigere hvis man lige laver sin research på nettet først. Og det giver da også meget god mening at det er billigere at have et lager uden for byen og ikke nogen fysisk butik hvor man skal betale en høj husleje, og så bare kunne køre ind og installere den hos dem der så bestiller over nettet.

Hvilken research skal man gøre?

Det der med at købe en vaskemaskine kan godt være lidt svært, for hvis man først for alvor går i gang med at undersøge tingene kan man komme til at undersøge så meget at man aldrig helt holder op igen. Det er derfor en god ide at se om ikke man kan finde nogle til at gøre i hvert fald en del af arbejdet for en. Der findes hjemmesider der samler tests, og her kan du passende starte med at gå ind at se hvad de er kommet frem til, og om der er nogle modeller der skiller sig ud fra de andre, enten positivt eller negativt.

Så skal du også overveje hvor meget kvalitet betyder for dig i forhold til pris. Det kan jo være fristende bare at købe den bedste, men hvis den koster flere tusinde kroner mere end de andre på listen kan det være at du godt kan nøjes – især hvis den kun er marginalt bedre.

En god løsning er her at skrive priser og testscorer ned på et stykke papir og så se hvilken der har den bedste score OG den bedste pris og så købe den