Nemmere hverdag med .NET

2 min at læse

Hvis du har et kontorjob som så mange andre danskere bruger du sikkert lang tid foran computeren, siddende med Excel. Det er da også et fantastisk program som man kan få til at lave næsten alt muligt.

Faktisk kan du også lave add-ins der gør lige hvad du vil have dem til – det er derfor du kan få en nemmere hverdag med .NET

Hvad hulen er .NET?

Det er normalt kun programmører og andre ”nørder” der ved hvad .NET er for noget, så her får du lige en lille introduktion. .NET er et programmerings- eller udviklingssprog som bruges til rigtig mange applikationer og programmer. Du kan f.eks. lave facebook-applikationer eller programmer til Windows 8 eller store webportaler eller webshops. Der er faktisk næsten ingen grænser for hvad du kan med .NET

Og en af de ting du kan er altså at lave tilføjelser til Excel

Men hvad er da smart ved det?

Forestil dig at du sidder på kontoret. Du har fået et regneark foran dig som så mange gange før og skal nu til at behandle det, sådan som du plejer. Du har en masse steps du skal igennem før du er færdig, så det tager noget tid. Mange af stepsne er de samme uanset hvilket excelark det er du får ind (altså inden for den samme opgave).

Forestil dig så nu at du i stedet for at trykke på de samme 6 knapper og bruge 5 minutter som du plejer bare kunne trykke på én knap som så gjorde det hele for dig. Det lyder da smart gør det ikke? Det er sådan nogle ting man kan lave med .NET og Excel

Jeg er overbevist. Hvordan kommer jeg i gang

Det er dejligt at der er flere der gerne vil have en nemmere hverdag, og det er godt at du nu vælger at kigge seriøst på muligheden for at lave Excel add-ins. Der er grundlæggende to måder du kan få dem lavet på.

1: Vælg et firma: Her får du et firma der er specialister i .NET, f.eks. 1902software til at hjælpe dig. De vil så få dig til at beskrive hvad der er du gerne vil have lavet og så får de deres udviklere til at programmere det. Det er en løsning der er nem og overskuelig men som selvfølgelig også koster lidt og som derfor giver mest mening hvis der skal udvikles noget som f.eks. hele kontoret kan bruge.

2: Gør det selv: Du kan også vælge at programmere det selv. Her er det en god ide at have basal kendskab til kodning inden du kaster dig ud i .NET da det godt kan være lidt af en mundfuld pludselig at stå med sådan en opgave. Det er bedst at du vælger denne løsning hvis du synes det er sjovt at kode og kan gøre det til en hobby – ellers betalt dig fra det da du ellers hurtigt vil bruge rigtig rigtig mange timer på det.

Andre tips

Men det er ikke kun .NET der kan gøre din hverdag nemmere. Også ved at følge andre simple råd kan du gøre det hele lidt smartere. Du kan f.eks. samle opgaver sammen og så udføre dem på én gang. På den måde ”sparer du” opstarts og afslutningsomkostningerne og kommer hurtigt ind i et flow hvor opgaven bliver gjort hurtigere end hvis du gjorde dem én efter én. Ligesom du ikke vasker tøj hver gang du har to beskidte t-shirts men venter til der er nok til at fylde en kurv, skal du også vente med dine øvrige opgaver til der er nok til at det giver mening.