Kostplanen – hjælpen til dit vægttab

2 min at læse

Kostplan

Har du prøvet at tabe dig uden held og mangler et skub til at komme i gang eller lige til at få det sidste med, så kan kostplanen være det, der skal til. Med en kostplan får du en struktureret måde at forholde dig til hvad du skal spise for at tabe dig. Hos Fitness By Lund finder du professionel vejledning, og kan få skræddersyet en kostplan, der kan hjælpe til med dit vægttab.   

Kostplanen der passer til din dag

Vil du gerne tabe dig, men har generelt en meget travl hverdag? Kostplanen kan være det der gør, at du finder tid til at spise struktureret og sundt, samtidig med at du taber dig. Med en kostplan kan man ofte lave mad til flere måltider og endda flere dage ad gangen. Det kan være det, der skal til, for at du ikke spiser fastfood i pausen fra arbejde. Det kan være det, der skal til for at du ikke kører forbi drive-in på Mac D, fordi du ikke har overskud til at lave mad efter en lang arbejdsdag. Der er mange situationer, hvor kostplanen kan hjælpe til på vejen til dit vægttab.

Spis det du kan lide

Det behøver ikke at være kedeligt! Derfor laves kostplanen efter dine behov og præferencer. Den kan tage udgangspunkt i, hvad du kan lide at spise, hvilket betyder, at du stadig har friheden til at spise de ting du kan lide. Kostplanen kan opbygges, således at du kan have flere muligheder for de forskellige måltider. På denne måde får man en kostplan, som ikke bliver kedelig og uudholdelig i længden.

Tag kontrollen over din krop

Kostplanen er med til at kontrollere den mængde kalorier du skal indtage, og hvor de skal komme fra. Dette kan være i en hjælp til at kunne kontrollere sin vægt i fremtiden. Efter du har fulgt kostplanen, vil du have fået en fornemmelse af, hvad der skal til for at tabe sig, og vil kunne fortsætte med at spise sundt, varieret og uden at tage på. På denne måde tager du kontrollen over din krop, og du vil måske føle, at du for første gang kan tabe dig uden at tage på igen efterfølgende.

Den skræddersyede kostplan

Kostplanen laves specifikt til dig, og tager højde for dit køn, hvad du kan lide at spise, din vægt, din alder, dit aktivitetsniveau og meget mere. Det kan være svært at tabe sig på egen hånd, og man prøver sig ofte lidt frem. Derfor kan man opleve, at man ikke opnår det vægttab der ønskes.

Kostplanen tager udgangspunkt i dine mål, og med den professionelle vejledning som følger med, vil du opleve, at du ikke er alene om det. Ud fra dette vil du få den viden, der danner grundlag for at kunne danne en sund kostplan som du taber dig af.

Motivationen

Når du beslutter dig for at smide de ekstra kilo, du ønsker, er motivationen en af de afgørende faktorer. Det er vigtigt at beslutte sig for, hvad ens mål er. Kostplanen kan laves ud fra dette mål. Mens du nærmer dig dine mål, vil motivationen stige, og du vil kunne se, at du rent faktisk styrer, hvordan din krop kommer til at se ud. For at kunne følge med i din fremgang, er det en god idé at have en fast dag om ugen, hvor du kigger dig selv i spejlet. Du kan desuden supplere med et billede af din krop, således at du kan se din fremgang og kigge tilbage og glæde dig over forskellen. For at øge motivationen kan du fejre din fremgang, hver gang du når et delmål.

Hvad enten målet er et sundere liv eller vægttab, kan kostplanen være skubbet, der mangler for at komme i gang. Start på din kostplan allerede i dag og påbegynd din rejse mod et sundere liv og den krop du ønsker.