Hvordan vil FCN klare sig efter Marcondes’ afgang?

2 min at læse

spille spekulationer omkring FCN fodboldkamp

SUPERLIGAEN: Tilbage i juli 2017 offentliggjorte fodboldklubben FC Nordsjælland, at en af holdets store profiler, Emiliano Marcondes, forlader klubben ved årsskiftet til fordel for engelsk fodbold i klubben Brentford.

22-årige Marcondes har spillet for FCN, siden han var U15 spiller, og som 18-årig begyndte han at spille i Superligaen. Siden hans debut i den bedste danske række, er Marcondes blomstret op og er i dag en af ligaens mest beundrede spillere, takket være hans flotte tekniske spil og kreative evner.

Dannadk – Wikimedia Commons 23 oktober 2013 (CC BY-SA 3.0)

Men fra 1. januar 2018 bliver det altså slut med at bære den rød-gule trøje med tigerlogoet. Flere er nu begyndt at undre sig over, hvordan det kommer til at gå for FC Nordsjælland truppen efter Marcondes’ Superliga exit om ikke så længe.

Antallet af mål kan falde

Emiliano Marcondes, der både har dansk og brasiliansk blod i årerne, er topscorer både for FC Nordsjælland, men også i hele Superligaen. Siden den nye sæson gik i gang i sommer, har Marcondes stået bag 14 mål i løbet af 17 kampe. Det er sandsynligt, at det derfor kan få mål-mæssige konsekvenser for nordsjællænderne, når den talentfulde spiller, der både kan fungere som offensiv midtbane og angriber, rejser til Brentford i det nye år.

FC Nordsjælland ligger lige nu i top 3 af Superliga tabellen, sammen med FC Midtjylland og førerne fra Brøndby IF. Ifølge bet365, der blandt andet tilbyder Superliga betting, har FC Nordsjælland i øjeblikket odds 20.00 for at vinde den danske liga, men dette odds kan meget nemt blive højere fra den dag, Marcondes pakker kufferten. Og hvis ikke FC Nordsjælland søger efter en mulig spiller, der kan erstatte Marcondes’ plads, kan holdet også meget nemt glide længere ned i ligatabellen.

Heldigvis står og falder et hold ikke med én mand, og FC Nordsjælland kan være glade for, at de har mange andre rutinerede offensivspillere at trække på efter Marcondes’ exit – heriblandt angriberen Ernest Asante, der også ligger højt på Superliga topscorerlisten i 17/18 sæsonen.

Hvordan vil Marcondes klare sig i Brentford?

FC Nordsjællands klubbestyrelse er naturligvis kede af, at de må sige farvel til en af holdets bedste spillere snart. Sportsdirektør Carsten V. Jensen lægger ikke skjul på, at man havde foretrukket at forlænge med Marcondes, men den unge kreatør har længe været eventyrlysten og ønsket at prøve nye udfordringer i udlandet.

I 2018 får Marcondes endelig chancen for at prøve kræfter i en udenlandsk liga – dog kommer han ikke til at være helt uden dansk kontakt, idet han vil komme til at spille ved siden af flere danske profiler som Lasse Vibe og Andreas Bjelland.

Det er klart, at den engelske Championship liga (den næstbedste liga i England) bliver meget anderledes end Superligaen, især hvad fysikken angår. Men Marcondes har igennem de seneste år bevist, hvilket stof han er lavet af – og hans imponerende antal af mål i 17/18 sæsonen har placeret ham på den europæiske topscorerliste, i blandt stjerner som Harry Kane og Neymar.

I fodbold er det en del af spillet, at spillere kommer og går, og lige så dan forholder det sig med udfordringer. Både Marcondes og FC Nordsjælland kommer til at møde nye udfordringer i 2018, men med den rette portion fightervilje kommer begge parter forhåbentligt hurtigt videre.