Guide: Byg dit eget hus

2 min at læse

Har du også en drøm at bygge dit eget hus? I de seneste år har danskerne været vilde med at bygge deres eget hus. Ved at bygge sit eget hjem, kan man lave det lige sådan, som man vil have det. Der er mange ting, som man skal have styr på inden man bygger at bygge sit drømmehus. I denne artikel finder du gode råd til, hvad du skal huske i forbindelse med at bygge dit eget hus.

Planlægning

Det kræver utrolig meget planlæggelse, når man skal bygge sit eget hus helt fra bunden. Ved at lave en ordentlig planlægning mindsker man ligeledes risikoen for dumme faldgruber, som man kunne have forebygget. Din planlægning bør blandt andet indeholde, at du skal kontakte den kommune, som du bor i. Kommunen har med garanti før prøvet at hjælpe folk, når de ville bygge deres eget hus. Det kræver en række tilladelser for, at man må bygge sit eget hus. Dertil stiller kommunen en række krav til udseende, placeringer og så videre. Disse ting skal du selvfølgelig have styr og have med i dine overvejelser om, hvordan dit hus kommer til at se ud. Du bør ligeledes få vejledning af en boligadvokat, som kan sikre sig, hvilke rettigheder du har.

Find det rigtige byggefirma

Når du skal finde det rigtige byggefirma, så bør du undersøge, hvorvidt venner, familie eller blot bekendte har erfaring med nogen byggefirmaer, som de kan anbefale. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan du gøre dig klog i at læse anmeldelser på internettet. Ved at lave en grundig research får du det mest optimale byggefirma, som kan realisere dine drømme. Når du er kommet frem til et potentielt byggefirma, som kan hjælpe dig med at bygge drømmehuset, så bør du undersøge, hvorvidt de forstår dine ønsker. Ved at have en fælles konsensus om, hvad der skal laves, får du det bedste resultat. Aftal allerede her, hvad den samlede pris bliver, således du ikke står tilbage med et halvfærdigt hus, fordi du ikke have råd til at få bygget huset færdigt. Lav selvfølgelig en kontrakt, hvori der står en dato for, hvornår huset senest skal stå færdigt og hvad prisen er.

Ordn det indvendige selv

Hvis du aftaler med byggefirmaet, at du selv klare alt det indvendige, kan du spare mange penge. Dette skal du selvfølgelig have styr på og være sikker på, at du har tid, kompetencer og overskud til at klare. Det er ligeledes vigtigt, at du har det rigtige udstyr til rådighed. Hav værktøj, stiger og ikke mindst sikkerhedsudstyr på plads. Hvis du er venner eller i familie med en håndværker eller en anden fagmand, så få personen til at hjælpe dig med de ting, som du ikke selv kan klare.

Tænk langsigtet

Når du bygger dit hjem, så er det vigtigt, at du tænker langsigtet, således du ikke får lyst til at bygge et nyt hus igen om 15 år. Tag det klassiske valg i stedet for at gå efter tidens tendenser. Du bør ligeledes tænke på miljøet, når du bygger huset. Vælg materialer som er bæredygtige og af højeste kvalitet. Har du et træpillefyr, så invester i miljøvenlige træpiller. Hvis du i forbindelse med dit nye hus ligeledes skal ud at købe hvidevarer, så gå efter nogen med god energimærkning. Selvom prisen er dyrere, sparer du penge på lang sigt. Når du bygger sit hus, så er det ligeledes vigtigt at tænke langsigtet med henblik på børn. Forventer I at få børn, mens I bor i dette hus, så byg nok værelser, så der er plads til dem.