Georg Jensen Cobra – en sikker vinder

2 min at læse

georg jensen cobra

Der er et enkelt mærke der er på alles læber for tiden, og det er intet mindre end Georg Jensens Cobra serie. Serien har egentlig eksisteret i mange år, men har virkelig fået en renæssance her på det seneste, og du er den virkelig ved at blive populær hos folk igen. Her kan du læse lidt om serien.

Hvad er Georg Jensen Cobra?

Det er sådan med Georg Jensen at det (ligesom med mange andre mærker) er delt ind i en række serier. En serie er så et antal designs som på en eller anden måde deler en række karakteristika, og det er det samme med Georg Jensen Cobra. Her er alle designse inspireret af cobraslangen, og det her runde, slangede element er det der går igen i alle de mange designs.

Du kan se en liste over hvilke ting der er med i Georg Jensen Cobra serien inde på den officielle hjemmeside, og vi løber også lige nogle af dem igennem her.

Det første man støder på er skålene. De er sjove fordi de jo på mange måder fungerer som alle mulige andre skåle forstået på den både at der er en bund og nogle kanter. Men oppe i toppen holder ligheden med andre skåle så også op. For her er det at cobra-elementet kommer i spil, og skålene har nemlig en buet kant der er det der er så kendt fra cobra-mærket.

Vi hopper fra skålene direkte over til glassene, og også her finder vi den buethed der gør Georg Jensen Cobra helt unikt. For hvor almindelige glas normalt enten går lige op eller har en buning så toppen er større end bunden så ser glassene her helt anderledes ud. Top og bund er nogenlunde samme størrelse, men glasset imellem de to bøjer og giver et meget spændende og unikt design.

Men Georg Jensen Cobra handler ikke kun om køkkenredskaber, der er mere til serien end bare det. Og det bliver synligt når vi går videre og kigger på lysestagerne. Der er nemlig en lang række lysestager i Georg Jensen Cobra serien, og kigger man på et glas og en lysestage ved siden af hinanden er man ikke i tvivl om at de to kommer fra samme serie. Lysestagerne følger nemlig samme bue i designet, det med at top og bund er samme størrelse med en metallen ind mellem de to buer flot.

Passer med andre Georg Jensen serier

Der er ikke nok produkter i Georg Jensen Cobra serien til at man kan indrette sit hjem kun med dem, og derfor er det så heldigt at designet er lavet sådan at det passer godt sammen med alle serier fra Georg Jensen. Det er jo sådan at der er en helt masse Georg Jensen serier man kan vælge imellem, og alt i alt kan du indrette dit hjem stort set kun med produkter fra Georg Jensen hvis det var det du ville. Det bliver bare måske lidt kedeligt i længden hvis al din brugskunst kommer fra samme sted.

Men kigger man på Georg Jensen Cobra serien er der vist ikke tvivl om at den er lavet på en måde så den passer rigtig godt sammen med alle mulige produkter, både dem fra Georg Jensen, men i virkeligheden også mange andre. Der er en selvsikkerhed i designet der gør at det sagtens kan stå alene som flot design, men samtidig kan det spille sammen med mange andre typer.

Så hvis du overvejer om Georg Jensen Cobra er noget for dig må rådet være at du bare skal prøve at købe det, for du bliver med garanti ikke skuffet over det.