Find flotte vinterjakker til den danske kulde

1 min at læse

kulde

I et klima som det danske, hvor årstiderne svinger fra meget varmt om sommeren til meget koldt om vinteren, er det nødvendigt med det rette overtøj. Man kan ikke klare sig igennem koldt vind, sne og regn, som en dansk vinter har meget af, uden en god og varm vinterjakke. Mange danskere har endda mere end én vinterjakke at vælge imellem, da den er på hver dag i flere måneder. Det kan betale sig at købe en jakke af god kvalitet og i et klassisk snit og farve, da en vinterjakke gerne skal holde mere end en enkelt sæson.

Vælg vinterjakken efter din livsstil

Ens kommende vinterjakke skal vælges efter ens livsstil, hvilket skal forstås på den måde at vinterjakken skal kunne bruges til de ting man laver om vinteren. Er man meget aktiv, cykler på arbejde, har børn med på legepladsen og så videre, skal jakken kunne klare aktivitet, måske være i et slidstærkt materiale og have en hat. Går man lange ture udenfor med enten hund eller barnevogn, skal jakken være ekstra varm, da man ikke får ekstra varme i kroppen fra cykling. I sådanne aktiviteter er det ekstra vigtigt at pakke sig godt ind. Bruges ens tid udendørs derimod på at gå fra A til B, frem og tilbage fra bilen, uden at sætte sig op på cyklen, kan jens vinterjakke sagtens tåle at være mere upraktisk. Måske kan man eksperimentere med andre smarte materialer, og generelt gå mere op i udseendet og stilen på jakken, end dens praktiske funktion.

Dunjakke eller uldfrakke?

Begge jakketyper er blevet klassikere i den danske vinterjakkemode. Dunjakken er den varme og praktiske jakke, mens uldfrakken ofte er mere til den elegante side, der dog ikke er vandafvisende som nogle dunjakker er. Udover materialet og den praktiske funktion, skal man også tage stilling til længden og snittet på jakken. De lange jakker giver ekstra varme og beskyttelse til underkroppen, mens de korte jakker kræver et par varme bukser, for at kunne holde kulden fra døren.

Selvom vinterjakken er varm og praktisk, kan den godt være pæn

Man behøver ikke længere at vælge enten en pæn vinterjakke eller en varm vinterjakke. Faktisk kombineres de to i langt de fleste tilfælde, så man ikke længere behøver at have en vinterjakke til ”hverdag” og en til ”fest”. Køber man i god kvalitet og i slidstærke materialer, kan vinterjakkerne holde i mange sæsoner, og så er ens penge tjent hjem. Se flere vinterjakker her.

Vinteren varer mange måneder i Danmark

Ofte bruges vinterjakken helt fra efteråret og ind i det tidlige forår, for smider man jakken for tidligt, kan man risikere en forkølelse. Der skal nemlig ofte kun en let nedkøling til, før næsen begynder at løbe og halsen begynder at kradse. Så er det bedre at have vinterjakken på i lidt længere tid, end at være optimisten der smider den varme jakke ved forårets allerførste solstrejf. Ellers kan vinterjakken bruges som overgangsjakke, ved at have mindre tøj på indenunder eller som åbenstående jakke på dage med solskin.