Sådan finder du en billig a-kasse

2 min at læse

find billig akasse

En a-kasse er noget som de fleste danskere i arbejdsstyrken er medlem af. For at være præcis var hele 2.1 mio. danskere medlem af en a-kasse i 2013, hvilket er en hel del. Det kan også være meget fornuftigt at være medlem af en a-kasse, da det kan gøre arbejdsløsheden en del nemmere, rent økonomisk. Du har nemlig mulighed for at modtage dagpenge, efterløn og lønsikring i mange a-kasser, hvilket kan give dig en sikkerhed i tilfælde af at du skulle gå hen og blive ledig. Visse a-kasser har også et stort fokus på forebyggelse af ledighed og tilbyder som en del af dette fokus, en række forskellige kurser, efteruddannelser og muligheder for karriererådgivning, som alle er med til at holde dig attraktiv på arbejdsmarkedet. En a-kasse kan således både bruges som en økonomisk sikkerhed hvis uheldet skulle ske og man går hen og bliver arbejdsløs, men også som en organisation som kan hjælpe dig til at forebygge arbejdsløshed og derved formindske chancen for at uheldet opstår. En fagforening kan hjælpe med at sikre dig at du er endnu mere dækket i tilfælde af arbejdsløshed. De er eksperter i at hjælpe dig i den situation. En af de rigtigt gode, men også billige fagforeninger der findes i Danmark, er Det Faglige Hus.

Hvorfor ikke vælge den dyreste a-kasse?

Det kan være nærliggende at tænke at man bare skal vælge den dyreste a-kasse, da det er den der er bedst og derfor sikrer dig mest. Dette er dog langt fra sådan virkeligheden hænger sammen, for ligesom med dagligdagsprodukter er en høj pris ikke nødvendigvis lig med en høj kvalitet. A-kasserne varierer nemlig i pris, præcis som de varierer i hvad de tilbyder af services og ydelser. Det er dog forskelligt hvem der har mest gavn af de forskellige a-kasser, hvorfor alle ikke nødvendigvis har mest gavn af den dyreste.
Den dyreste a-kasse kan tilbyde en helt masse efteruddannelser, kurser og karriererådgivning, men er du en selvstændig landmand med sparsom tid, er dette næppe hvad du har allermest brug for.
Der er et låg til hver en gryde, og det låg er ikke nødvendigvis altid det dyreste.

Du kan sagtens finde en billig a-kasse til dit behov

I stedet for blot at følge prisen som en indikation for kvalitet bør du snarere vurdere den enkelte a-kasse efter hvad den tilbyder. Her vil du finde ud af at en masse billige a-kasser sagtens kan gøre tricket for dig og endda til en lavere pris end de andre dyre og medlemsrige a-kasser. Find billig akasse her, hvis prisen især er vigtig for dig. Dette gælder især hvis du blot leder efter en a-kasse der giver dig økonomisk sikkerhed, frem for en a-kasse som beskæftiger sig langt mere omfattende. Dette er tilfældet for en masse danskere som sjældent eller aldrig benytter sig af nogle af disse ekstra muligheder de får hos deres a-kasse. Kan man genkende sig selv i dette, kan der være rigtig mange penge at spare ved at skifte over til en enklere a-kasser som kun fokusere på få områder, hvilket er de områder som du er interesseret i.
Det giver sig selv at hvis man kun betaler for sit behov, frem for en masse ekstra ydelser, vil det kunne ses på tegnebogen i slutningen af måneden.