En tilstandsrapport er nødvendig for en ejerskifteforsikring

52 sec read

Er et hussalg op over? Så skal du huske at få lavet en tilstandsrapport inden, for ellers kan du ikke få lavet en ejerskifteforsikring.

Hvis du er på vej til at få solgt dit hus, så er noget af det vigtigste at huske at få lavet en tilstandsrapport inden. Uanset om det er en ejerlejlighed, et sommerhus eller et almindeligt parcelhus, så kan det spare dig for mange penge og trælse forsikringssager. En tilstandsrapport er nemlig et dokument, der beskriver bygningens faktiske tilstand på overdragelsestidspunkt, og det er vigtigt at kunne give køberne, sådan at det kan dokumenteres i forbindelse med forsikringssager, hvordan husets tilstand var ved overdragelsen.

I forbindelse med stort set alle bolighandler bliver der udarbejdet en tilstandsrapport, men det er faktisk frivilligt, og sælgeren har selv ansvaret for at få den lavet. Tilstandsrapporten er dog nødvendig for at kunne tegne en ejerskifteforsikring, og det er den forsikring, der dækker over eventuelle skjulte skader i boligen, der ikke fremgår i rapporten. Med en ejerskifteforsikring er du som sælger dermed frigjort for udgifterne i 10 år.

Mk byg consult vil gerne hjælpe dig med at lave en professionel tilstandsrapport på din bolig, sådan at køberen også får den nødvendige indsigt og kan føle sig tryg ved overdragelsen. Du som sælger kan også føle dig tryg, da du frigøres for efterfølgende eventuelle udgifter, der ikke anføres i tilstandsrapporten.