Det Skal Du Huske På Rejsen

2 min at læse

rejsen

Det er skønt at rejse. Se nye steder, udvide sin horisont, have bedre vejr end man er vant til, og bare at komme lidt væk. Der er dog nogle ting du skal huske inden du sådan tager hjemmefra, og for at sikre os at du får det hele med har vi lavet en lille huskeliste til dig. Den kommer lige her, og rigtig god ferie

Alt det praktiske

For det første skal du huske at tjekke om dit pas skal fornyes. Det skal gerne gælde til 3 måneder efter din udrejsedato fra det land du kommer til. Det kommer lidt an på hvilket land du rejser til hvor strenge de er med det, men for en sikkerheds skyld er det bedst at have et pas der gælder til langt ud i fremtiden. Det tager gerne en 3 ugers tid at få lavet nyt pas, og selv om du godt i særlige tilfælde kan få nødpas udstedt er det bedst at tjekke i god tid inden flyet går.

Så skal du også huske at tjekke om det land du skal til kræver visum. I Europa er der fri bevægelig så der kan du bare rejse rundt, og i de fleste turistlande nær Europa behøves der heller ikke visum, men skal du f.eks. til USA eller Fjernøsten skal du som regel have et visum, og det skal altså bestilles i god tid inden.

Og sidst men bestemt ikke mindst, skal du også huske at have en rejseforsikring. Det er en forsikring der gælder i tilfælde af at der sker ulykker mens du er ude at rejse, og sådan en er essentiel at have. I udlandet gælder det danske system nemlig ikke på samme måde, så tænk hvis du pludselig selv skulle betale for din hospitalsregning. Nej vel? Så sørg for at få fat i en rejseforsikring inden du tager af sted. Der kan være stor forskel på priserne på de forskellige forsikringer, så du kan bruge en side som Cosurance til at sammenligne hvad de forskellige selskaber tilbyder og på den måde kan du spare lidt ekstra penge på din rejseforsikring.

For din sikkerheds skyld

I det store hele er det sikkert at rejse til udlandet, også til lande der ikke er med i EU, men der er alligevel nogle ting du skal tænke over.

For det første er det en god ide at have nogle dollarsedler eller eurosedler med, opbevaret et andet sted end i pungen. Dem ved man aldrig hvornår man kan få brug for, og stikker man dem ned i sokkerne, underbukserne eller BH’en er der ikke stor chance for at de bliver stjålet.

Så skal du selvfølgelig også sørge for at benytte kvalificerede taxaselskaber. Det kan være fristende bare at hoppe ind i den første den bedste pirattaxa, men det er ikke en god ide herhjemme, og det er slet ikke en god ide når du er på ferie.

Du skal også altid sørge for at du ikke går alene, specielt om aftenen. Så hvis du skal fra baren hjem til hotellet skal I være flere der går af sted, også selv om du er den eneste der vil hjem og der kun er 5 minutters gang. Så må du enten vente til de andre vil hjem, eller du må blive fuldt hjem af 2 veninder der så sammen kan gå tilbage til baren efterfølgende. Det er lidt træls, men det er det der skal til for at være sikker.

Hvis du følger de her simple råd har du allerede nu lagt et godt fundament til at få en rigtig god rejse – er der råd vi har glemt så skriv dem gerne til os eller i kommentarerne.