At vælge møbler er et spørgsmål om stil

2 min at læse

stil

Dine møbler fortæller hvem du er. Når du får besøg, er entreen det første indtryk den besøgende person får af dig. Og du ved udmærket, det første indtryk er altid det vigtigste, det der bliver hængende. Tænk du tager en date med hjem for første gang: Hvilket indtryk ønsker du han eller hun skal tage med hjem fra mødet med din entre?
På kulturnet.dk kan du finde mange gode råd til hvordan du finder de møbler der passer bedst til dig. Eller hvordan du kan finde din stil med hjælp af møbler. Men et par gode råd kan du også få her.

Hvordan hilser din entre på dig?

En entre er først og fremmest et funktionelt rum. Det skal ikke opfordre til hygge eller til at blive, men det skel vær indbydende. Entreen er det rum der hilser på dine gæster, som siger hej, træd ind, du er meget velkommen. Men det entremøblerne der gør din entre funktionel. Og giver den stil.
Eller gør de? Gør dine?
Lad os lige lege en lille leg for at finde ud af det. Vælg gerne en kold og lidt kedelig aften til det. Regnvejr eller tåge ville passe helt fint. Tag sko og jakke på, tag gerne en taske over skulderen, hue og handsker, og går udenfor. Gå lidt rundt, så du køler af og øjnene vænner sig til mørket.
Ring så klokken på din hoveddør. Ja, det er dit hus, men ring alligevel, det er en leg. Optimalt ville være hvis der var en der kunne åbne døren til din lejlighed og hilse dig velkommen. Men du kan sagtens gøre det alene. Måske kan du endda bruge din fantasi til at forestille dig at du bliver budt indenfor af dig selv.
Det vigtigste er at du prøver at se din entre med nye øjne. Som om det var for første gang du træder over dørtærsklen til din lejlighed.
Hvad er så dit første indtryk af din entre?

Entre møbler skaber atmosfæren

Det du ser når du kommer igennem døren er møblerne i din entre. Hvordan virker de på dig? Er de venlige? Virker de Indbydende eller er de afvisende? Lyse eller mørke, varme eller kolde?
Hvordan harmonerer dine entremøbler indbyrdes? Hvordan passer former og farver sammen? Pludselig ser du din entre og muligvis også dig selv med helt nye øjne. Fordi dine møbler fortæller hvem du er, ligesom dit tøj og din personlig fremtræden også gør. Møblerne er en del af din livsstil. De skaber en atmosfære som påvirker alt og alle der træder ind i den. Sådan har du måske aldrig set på det, men det giver mening, ikke?

Det er dig der bestemmer hvad dine møbler skal formidle

Hvis du er en af de begavede mennesker der selv kan bygge møbler, kan du selv bestemme hele vejen hvilket indtryk dine møbler formidler. Men de fleste af os skal vælge møbler som andre har lavet.
Om du finder dine møbler på storskraldet, om du køber dem på loppemarked eller i Magasin, er underordnet. Vigtigt er at du er dig bevidst over, hvad de møbler du omgiver dig med fortæller om dig.